Önemli Duyuru!

Önemli Duyuru! 19.12.2022 13:06

Tavlasever Dostlar;

Ülkemiz genelinde modern tavla oldukça büyük gelişim göstermiş ,bu oyunu daha da geliştirmek ve yaygınlaştırmak için ,diğer bölge oyuncu ve yöneticilerinin katılımına ihtiyaç duyulduğu grubumuzca gözlenmekte ,bu doğrultuda işin içinde bulunan herkese açık çağrımız

" takımlar ligi " kurulmasına katkı verilmesidir.

Bölgemizde bu konuda ilk deneme maçlarını yaptık ,altyapısı grubumuzca hazırlandı ve öncelikle ilgi duyan gruplara çağrımız ,aşağıda detaylandırdığımız " bölgesel takım turnuvaları " na katılım çağrımızdır.

Oyun planı, arzu duyulan hedefler ve ilk uygulama planı satırbaşlarında verilmiştir.

TAKIM TURNUVALARI OYUN PLANI

Takım oluşumu minumum 4 kişi veya 6 kişiden oluşabilir.

Bu uygulamada bir takımdaki 4 oyuncunun ,diğer takımdaki 4 oyuncu ile takım maçı oynamaları esasına dayanmaktadır. Lig şeklinde planlama yapıldığından, beraberlik söz konusu olacaktır. Takım puanı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

  • Galibiyet " 2 " ,beraberlik " 1 " ve mağlubiyet " 0 " puan olarak değerlenecektir.
  • Takım puanı eşitliğinde ise ,oynanan bütün lig maçlarında takım oyuncularının kazandığı oyunların puan tutarları önemli olacaktır. Eğer bunda da eşitlik söz konusu olursa ,maçların tümünde tarafların aldığı ,verdiği sayı farkına (sayısal averaja) ve sayısal averaj kurallarının geçerli olduğu durum göz önüne alınacaktır.
  • Takım turnuva sistemi ,öncelikle " GBN ANTALYA " bünyesinde oynanmış olup ,takriben iki takım karşılaşması 5,50 - 6.00 saat sürmüştür.

TÜRKİYE DEPLASMANLI TAVLA LİG KURULMA HEDEFİ

Türkiye genelinde Modern tavla oyuncularının 4 veya 5 kişilik takımlar oluşturarak aynı futbolda olduğu gibi bir yıl süreli deplasmanlı lig tertiplenmesi ,en az yılda bir veya iki kez olmak üzere katılan takımların birlikte karar verdikleri mekanlarda tek devreli veya rövanşlı lig usülü birbirleri ile " 11 veya 13 " sayı üzerinden maç yapmaları esasına dayanan ve belli bir katılım ile ödül sistemi olan uygulamayı hayata geçirmek.

Hedef Türkiye genelinde deplasmanlı takımlar liginin kuruluşuna zemin hazırlamaktır. Son aşamada Türkiye Tavla Federayonu çalışmaları olacaktır.

BÖLGESEL TAKIM TURNUVALARI

İlk adım olarak düşündüğümüz, Bodrum 'da en az sekiz takımla turnuva tertiplenmesidir.

Gerekli ekipman turnuva saati, tavla skorbord ve planlama bilabedel grubumuzca karşılanacak olup, detaylar bölge yetkililerince görüşülüp karar verilmesi önemli olacaktır.

Eğer yeterli katılımı sağlayabilirsek ,turnuva zamanı Nisan 2023 ayı içinde önceden belirlenecek tarihte ,Cumartesi ,Pazar günlerinde tertiplenmesi uygun olması düşüncesindeyiz.

Görüş ve düşünceleriniz bizim için önemli.

Katkılarınızı bekler, iyi günler dileriz.

İletişim için : 533 449 72 67

GBN Genel Koordinatörü

Cengiz Ergin